Copenhagen FinTech sætter navn på ny direktør

Publiceret 12-09-2016
Nyhed

Københavns nye FinTech hub, Copenhagen FinTech, har fundet manden, der skal stå i spidsen for det ambitiøse fremstød i norden inden for financial technology, forkortet FinTech.

Valget er faldet på Thomas Krogh Jensen, der kommer fra en stilling som udviklings- og digitaliseringsdirektør i Nordea Liv & Pension, hvor han pt. har ansvar for at sætte fart på den digitale transformation. Tidligere har han bestridt lignende poster i Danica Pension og pensionsmægleren Aon.

Det er Finansforbundet, Københavns Kommune og Finansrådet, der sammen har taget initiativ til foreningen Copenhagen FinTech, som bygger videre på det solide fundament tidligere skabt i CFIR, Copenhagen Fintech, Innovation & Research.

- Med Thomas får vi en visionær oghandlekraftig direktør med både de rette kompetencer og det drive, der skal til for at realisere Copenhagen FinTechs ambitioner om at knytte stærke bånd mellem iværksættere, finanssektoren og forskningsverdenen, siger Vibeke Rittmann fra Finansforbundet, som har siddet med i ansættelsesudvalget.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang. Det er helt unikt, at så mange forskellige interessenter går sammen om at skabe vækst og arbejdspladser i den finansielle sektor gennem innovation og iværksætteri. Det er en mission, som jeg brændende ønsker at være med til at realisere, siger Thomas.

Copenhagen FinTechs vision er, at skabe en dansk FinTech hub i nordisk topklasse. Ambitionen er at skabe et økosystem, der skal understøtte Danmarks førende position inden for udviklingen af digitale finansielle løsninger og skabe de optimale rammebetingelser for den fortsatte udvikling af FinTech i Danmark.

Initiativet bakkes allerede nu op af en række private og offentlige partnere, sponsorer og medlemmer af foreningen Copenhagen FinTech, der alle deler visionen om at rykke den nordiske fintech sektor endnu længere frem i på det globale FinTech marked.

Copenhagen FinTech blev formelt en realitet på den ekstraordinære generalforsamling den 12. september 2016. Foreningen har til huse i Finanssektorens Hus i Amaliegade i København, mens selve det fysiske sted med FinTech startups kommer til at hedde Copenhagen FinTech Lab og vil få adresse på Appleby Plads.

Thomas Krogh Jensen tiltræder 1. december 2016.

Kontorchef i Finansrådet, René Thomsen, er konstitueret i direktørstillingen, indtil Thomas Krogh Jensen starter.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde