København satser på FinTech

Publiceret 17-04-2015
Nyhed

Gennem et samarbejde med finanssektoren vil København nu satse på nye virksomheder, der udvikler teknologiske løsninger til den finansielle sektor. Målet er at skabe vækst og nye arbejdspladser.

Finansrådet har i mange år haft fokus på og finansieret arbejdet med at udvikle finans og it-innovation, også kaldet FinTech, blandt andet som initiativtager til CFIR (Copenhagen FinTech Innovation And Research). Det er derfor meget positivt, at Københavns Kommune nu også vælger at satse på dette felt i bestræbelserne på at skabe vækst og arbejdspladser i hovedstadsregionen.

Tanken er at udvikle København til et regionalt centrum med øget fokus på iværksætteri og eksportpotentiale, og ambitionen er, at København skal kunne måle sig med byer som New York og London, hvor der er stort fokus på nye virksomheder, som udvikler teknologiske løsninger til den finansielle sektor. 

Københavns Kommune med beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) i spidsen er derfor gået i dialog med bl.a. Finansrådet, Finansforbundet og CFIR om udviklingen af København som et nordisk FinTech centrum.

-Danmark har allerede en højt udviklet digital infrastruktur, og vi står stærkt på FinTech-nicher som mobilbank og it-sikkerhed. For at drage størst mulig fordel af de allerede eksisterende styrkepositioner er det netop vigtigt, at private og offentlige aktører arbejder sammen, siger vicedirektør i Finansrådet Louise Mogensen.

Louise Mogensen peger på, at opbakningen fra Københavns Kommune er en god start på et spændende samarbejde og et signal om, at København har ambitioner med FinTech-området.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør