Flere bolighandler og færre tvangsauktioner

Publiceret 04-12-2015
Nyhed

Antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner faldt med 28 boliger i november. Det bringer det samlede antal tvangsauktioner op på 3.224 i 2015. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af tvangsauktioner kan variere fra måned til måned, men over en længere periode kan vi se, at antallet af tvangsauktioner er faldet i takt med bedringen på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Ejerboliger udgør i gennemsnit 69 pct. af det samlede antal tvangsauktioner. Da aktiviteten på boligmarkedet i forbindelse med den seneste finanskrise ramte bunden i midten af 2012, slog det derfor også igennem på antallet af tvangsauktioner. Og det ses typisk, at antallet af tvangsauktioner falder, når antallet af handlede huse stiger og omvendt.

”Hvis man står i den ulykkelige situation, at man ikke længere har råd til at blive boende i sit hus, vil langt de fleste forsøge at sælge før det ender med en tvangsauktion. Derfor er det ikke så overraskende, at det smitter af på antallet af tvangsauktioner, både når der er gang i handelsaktiviteten på boligmarkedet, og når det går mere trægt,” slutter Ane Arnth Jensen.

Figur: Antal bekendtgjorte tvangsauktioner af huse på venstre akse samt antal handlede huse på omvendt skala på højre akse, januar 2006 – november 2015

Kilde: Danmarks Statistik

Note: Bemærk at antal handlede huse på højre akse opgøres på omvendt skala. Dvs. at en stigende kurve er lig med færre handlede huse.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde