Årsmøde 2019

Investering Danmark holdt årsmøde den 8. maj om bæredygtige investeringer

Dagens moderator Camilla Thorning bød velkommen til deltagerne i Finanssektorens Hus, inden hun gav ordet videre til Lars Bo Bertram, formand for Investering Danmark.

Formanden indledte med sin tale, der havde fokus på bæredygtige investeringer som dagens tema. Omstilling af samfundet mod større bæredygtighed står højt på den politiske dagsorden, både i Danmark og internationalt. Det er en positiv udvikling, som Investering Danmark gerne vil være med til at understøtte.De danske investorer har placeret mere end 2.000 mia. kr. i de danske investeringsfonde. Det er mange penge, som kan bidrage betydeligt til den bæredygtige omstilling. Flere end 80 pct. af investorerne er interesseret i at sætte deres sparepenge i bæredygtige investeringsbeviser.

Thomas Meinert Larsen, AnsvarligFremtid Pension, talte derefter om kapitalforvalternes ansvar og muligheder i den grønne omstilling. Kapitalforvalterne spiller uden tvivl en væsentlig rolle i forhold til at præge udviklingen i retning af større bæredygtighed.

Sinne Backs Conan, europapolitisk direktør i Finans Danmark, talte om, hvordan EU vil fremme bæredygtige investeringer i de kommende år. Der er en masse ny lovgivning på vej, som i høj grad kommer til at præge den grønne omstilling.

Formand for Investering Danmark, Lars Bo Bertram, forklarede derefter, hvordan det ser ud med efterspørgslen efter bæredygtige investeringer i Danmark. Gallups investorundersøgelse fra 2018 viser en relativ stor interesse for fremadrettet at investere bæredygtigt – og det gælder på tværs af alle segmenter, også geografiske segmenter.

Afslutningsvis talte Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for tænketanken CONCITO om, hvorfor vi skal investere bæredygtigt. Forbrugerne efterspørger bæredygtige investeringer. Det er ikke kun en kortvarig tendens at investere bæredygtigt. Det er fremtidens konkurrenceparameter for virksomhederne. Det kan således blive dyrt, hvis den finansielle sektor ikke omstiller sig i tide.

Årsmødet blev sluttet af med en paneldebat og dialog om dagens tema.

Debatten kredsede især om, hvordan man sikrer, at der investeres i de rigtige bæredygtige investeringer. Transparens i de udbudte produkter er vigtig. Her spiller den kommende mærkningsordning fra EU en afgørende rolle. Der var desuden fokus på, hvordan man kan kanalisere investeringer over i bæredygtige start up-virksomheder.

Læs formandens tale

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde