Pengeautomater i Danmark

Der står omkring 2.000 pengeautomater rundt omkring i Danmark.

Der over de sidste årtier blevet færre pengeautomater i Danmark. Selv om tallet har været faldende, betyder det ikke nødvendigvis at dækningen er blevet dårligere, fordi der er færre overlappende ATM’ere i samme geografiske område. De skyldes at flere pengeinstitutter samarbejder om fælles automater, ligesom at opstillingen optimeret med placeringer mere centrale steder som i storcentre mv. Derudover er der også kommet eksterne udbydere af pengeautomater på markedet.

Tilgængelighed

Stort set alle pengeautomater er tilgængelige for fysisk handicappede, enkelte er dog placeret inde i filialen. Typisk er pengeautomaten placeret udvendig i facaden, og overholder gældende krav ift. højde over gadeniveau m.v. I forhold til øvrige handicap er det lidt forskelligt. Nogle banker har automater, der er udstyret med stik til headset, og taster er lavet med blindskrift og/eller talegenkendelse. Nogen har ekstra god visualisering i display.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde