Pengeautomater i Danmark

Der står omkring 2.000 pengeautomater rundt omkring i Danmark.

Der er over de sidste årtier blevet færre pengeautomater i Danmark. Selv om antallet har været faldende, betyder det ikke nødvendigvis at dækningen er blevet dårligere, fordi der er færre overlappende pengeautomater i samme geografiske område. Det skyldes at flere pengeinstitutter samarbejder om fælles automater, ligesom at opstillingen er optimeret med mere centrale placeringer såsom storcentre mv. Derudover er der også kommet eksterne udbydere af pengeautomater på markedet.

Tilgængelighed

Stort set alle pengeautomater er tilgængelige for fysisk handicappede. Typisk er pengeautomaten placeret udvendig i facaden, og overholder gældende krav i forhold til højde over gadeniveau mv. Nogle banker har automater, der er udstyret med stik til headset, og taster lavet med blindskrift og/eller talegenkendelse. Nogen har ekstra god visualisering i display.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde