Aktuelle meddelelser om MitID

19.01.2022

MitID-brev sendt til for mange modtagere ved en fejl

I løbet af første halvdel af januar 2022 har Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark sendt et informationsbrev ud med overskriften "Sådan får du MitID".

Brevet er til de NemID-brugere, som skal opdatere deres ID-oplysninger i NemID, før de kan få MitID, og brevet orienterer om, at man kan bruge NemID nøgleapp eller få hjælp i Borgerservice til at opdatere sine ID-oplysninger. Brevet er sendt med Digital Post og med fysisk post til dem, der ikke har Digital Post.

Desværre er der sket en fejl hos Nets i forbindelse med udsendelsen af informationsbrevet. Fejlen består udelukkende i, at der er for mange, der har modtaget brevene, som alene indeholder generelle informationer om, hvordan man kan opdatere sine ID-oplysninger for at få MitID.

Langt de fleste NemID’er virker til både offentlige og private selvbetjeningsløsninger. Der findes dog nogle få NemID, der kun kan bruges i net- og mobilbanken. Har du et sådant NemID, så er det en fejl, at du har modtaget brevet. 

Det samme gælder også for alle under 15 år, der har modtaget brevet.

De pågældende personer kan blot se bort fra brevet og ikke foretage sig yderligere.

Læs her, hvorfor nogle NemID-brugere skal opdatere deres ID-oplysninger i NemID: www.borger.dk/ID

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde