Der skal være loft over de samlede omkostninger på lån

Publiceret 25-03-2019
Nyhed

Finans Danmark ønsker at sætte stop for urimelig ÅOP (årlige omkostninger i procent) på flere hundrede procent på forbrugslån. Derfor foreslår bankers brancheorganisation et loft over ÅOP på 50 procent.

Finans Danmark har fulgt den løbende debat om, at der bør fastsættes et loft over ÅOP i relation til lån, der ydes til forbrugere.

Finans Danmark mener, at den frie konkurrence bør afgøre prissætningen på varer og tjenesteydelser, for det vil i langt de fleste tilfælde sikre kunderne, de laveste priser. Det vigtige i forbindelse med långivning er også, at prisen afspejler den kreditrisiko, långiver har ved at yde lånet.

Men på det seneste har der været en del omtale af lån med meget høje renter og høj ÅOP. I den seneste dom fra Østre Landsret blev det fastslået, at en ÅOP på 759 procent ikke blev anset som værende i strid med den gældende forbrugslovgivning.

Det er uholdbart. Det er forbrugerne ikke tjent med. Finans Danmark foreslår derfor et loft over ÅOP på 50 procent. Et loft kan medvirke til, at forbrugerne ikke bliver overgældsatte, hvilket er i både den enkelte forbrugers som i samfundets interesse.

”Når der bliver givet lån med meget høj ÅOP skyldes det, at der tale om lån uden sikkerhed. Men det er ikke rimeligt med en ÅOP på flere hundrede procent om året. Derfor går Finans Danmark nu foran og foreslår, at der bliver lagt et loft,” siger administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard.

 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde