Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Transaktioner

Se statistik på straksbetalinger og intradagstraktioner herunder.

Strakstransaktioner
Straksbetalinger er betalinger som gennemføres øjeblikkeligt.

Overførsel ved straksbetaling kan ske på flere måder, blandt andet som konto-til-konto overførsel i netbank eller via MobilePay.

Danskerne har i høj grad taget straksbetalinger til sig siden det blev en mulighed i november 2014. Både antallet og volumen af straksbetalinger har siden da været støt stigende.

Der er en beløbsgrænse for straksbetalinger på 500.000 kr. og det gennemsnitslige transaktionsbeløb i august 2017 var omkring 1.500 kr.

Intradagstransaktioner
Alternativet til strakstransaktioner er intradagtransaktioner, hvor beløb overføres på bestemte tidspunkter af døgnet. Som hovedregel vil en betaling, som sættes i gang før middag blive gennemført senere samme dag (samme-dags-betalinger), mens betalinger sat i gang efter middag først gennemføres dagen efter (dag-til-dag betalinger).

Antallet af intradagtransaktioner har været stabilt og dækker typisk over konto-til-konto overførsler, som enten ønskes gennemført hurtigst muligt eller på et bestemt tidspunkt frem i tiden. Det gennemsnitlige transaktionsbeløb i august 2017 var omkring 23.000 kr.

Note: Statistikken er ophørt fra 1. oktober 2017. Det skyldes, at datamaterialet afspejler tekniske transaktioner i Straks- og Intradagclearingen. Fra 1. oktober 2017 er der sket ændringer i den måde, som de tekniske transaktioner anvendes på i de kundevendte løsninger. Det betyder, at statistikken ikke længere afspejler udviklingen i kundevendte straks- og intradagsbetalinger i Danmark.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde