Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Økonom til værdipapir og policy

Vil du arbejde med værdipapirer i en teknisk og politisk kontekst? Så søger Finans Danmark nu en økonom til en spændende stilling.

Overskriften på Finans Danmarks nye strategi er ”Et samfund rigere på muligheder”. Samfundet er afhængigt af en velfungerende finanssektor. Og vice versa.

Dit faglige og strategiske fokus bliver på den del af finansiel regulering, der om-handler afvikling af værdipapirer, regulering af værdipapircentraler, post trade services mm. Her skal du være med til at sikre balanceret regulering til gavn for sektoren og samfundet. Det er områder, der er i udvikling, og hvor der over de næste mange år ligger mange spændende opgaver. Det er også komplekse områder, der kræver solid procesforståelse og teknisk flair.

På den kortere bane skal du hjælpe vores medlemmer - dvs. bank- og realkredit-institutternes, overgang til den fælles europæiske afviklingsplatform Target2Securities (T2S), som skal sikre en effektiv afvikling af grænseoverskridende værdipapirhandel på lige fod med afvikling af nationale værdipapirhandler.

Med lidt længere strategisk sigte skal du være med til at sikre, at vores medlemmer kan navigere og er rustede til den liberalisering som afvikling af værdipapirer undergår.

Du får en meget selvstændig rolle, hvor du som facilitator leder arbejdsgrupper med repræsentanter fra vores medlemmer i arbejdet med regulering af værdipapirhandel.

Du kommunikerer og samarbejder med medlemmer, myndigheder, interesseorganisationer, europæiske institutioner mv. gennem høringssvar, workshops, beslutningsoplæg, analyser, oplæg på fagseminarer mv.

I afdelingen ’Regulering og Analyser’ får du 14 engagerede og dygtige kolleger, hvis primære arbejdsområder er inden for kapitalkrav, likviditet, regnskabsregler og værdipapir. Alle områder som har stor forretningsmæssig betydning for de danske kreditinstitutter.

Om dig

Du har en relevant økonomisk kandidatuddannelse fx cand.polit eller cand.oecon. Du har god procesforståelse og har gerne erfaring fra en stilling, hvor du har arbejdet med fx afvikling af værdipapirer, betalingsformidling eller på anden vis opnået forståelse med komplekse processer, så du kan bruge denne erfaring til at opnå ekspert forståelse inden for afvikling af værdipapirer.

Du trives i et dynamisk miljø, hvor den politiske dagsorden kan ændre sig fra dag til dag, og hvor samarbejde på tværs af fagområder prioriteres højt, for at vi sammen når de bedste resultater.

Kontakt og ansøgning

Send hurtigst muligt og senest den 20. oktober 2017 kl. 12.00 din ansøgning, CV og eksamensbevis mærket ’RA2017’ til [email protected]. Vi indkalder til samtaler løbende.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte økonomisk direktør Jakob Legård Jakobsen på [email protected].

Vi glæder os til at høre fra dig!

JLJ

Jakob Legård Jakobsen

Økonomisk direktør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

temp-bookmark

Finans Danmark er interesseorganisationen for banker og realkredit i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser og danske filialer af udenlandske banker.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde