Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Europapolitisk direktør til Finans Danmark

Vi søger en selvstændig, talentfuld og fagligt stærk Public Affairs profil, der med gennemslagskraft kan varetage vores medlemmers interesser i EU – til gavn for deres kunder og samfundet i øvrigt.

Finans Danmarks Bruxelleskontor arbejder for, at danske finansielle interesser i relation til EU, Baselkomiteen og ECB varetages via en proaktiv, professionel og effektiv politisk interessevaretagelse. Som europapolitisk direktør bliver du ansvarlig for ledelsen af Bruxelleskontoret, som på nuværende tidspunkt omfatter en fuldtidsmedarbejder og en praktikant. Du vil derudover indgå i Finans Danmarks ledelsesgruppe.

Arbejdsdelingen mellem Bruxelles og København er organiseret ved, at de faglige eksperter i København leverer fagligheden og materiale til Bruxelleskontoret, der herefter har til opgave at få det konverteret til slagkraftig interessevaretagelse. Det er derfor ikke påkrævet, at du er ekspert i den finansielle sektor, da ekspertviden leveres fra København.

Dine opgaver som europapolitisk direktør:

  • Udarbejde og implementere en ny strategi for Finans Danmarks EU-arbejde og interessevaretagelse med afsæt i et nyligt udarbejdet review på området.
  • Skabe og dyrke et bredt og stærkt netværk til både Europaparlamentet, Kommissionen og andre relevante stakeholders, så Finans Danmark er sikret indflydelse hos de rette interessenter. Vi skal kunne række ud og skabe alliancer med fælles perspektiver - både nordiske og europæiske, så vores budskaber får mere tyngde.
  • Facilitere events med gennemslagskraft i EU-regi.
  • Proaktivt at monitorere relevante tendenser og udvikling i EU-regi og sikre, at vi er på forkant i relation til håndteringen af disse i form af forslag til strategi og agendaer.
  • Sikre at der lægges en klar strategi for de enkelte dagsordener, herunder konkrete sager i forhold til EU-vinklen.
  • Have øje for og monitorere de større og måske bredere dagsordener fra Kommissionen, Rådet og Europaparlamentet, som Finans Danmark med fordel kan spille ind i.
  • Denne viden skal effektivt kanaliseres tilbage til København, så relevante aktiviteter kan sættes i gang proaktivt.
  • Indgå i tæt samarbejde med de faglige eksperter i København, public affairs- og kommunikationsafdelingen samt ledelseskollegaerne i Finans Danmark om EU. Der ligger blandt andet en større opgave i - sammen med Public Affairs afdelingen - at få startet og faciliteret en stærk dialog med København samt skabt den rette ’EU-awareness’ i forhold til det daglige arbejde.

Din profil
Du har gerne en relevant kandidatgrad kombineret med Public Affairs erfaring – helst fra Bruxelles, som indebærer et indgående kendskab til EU’s lovgivningsproces og EU’s institutioner samt gode relationer til politikere, embedsværket og EU-systemet samt lokale og internationale regulatorer. Indsigt i finansielle forhold, herunder kendskab og erfaring med de regulatoriske rammer, der påvirker den finansielle sektor og deres konsekvenser, er værdifuldt og prioriteres, men er ikke afgørende. Du er flydende på både dansk og engelsk i skrift og tale - og fransk vil naturligvis være en fordel.

Du besidder strategisk forståelse, der gør dig i stand til at sætte problemstillingerne ind i en kommerciel og politisk kontekst, og i kombination med din analytiske sans kan du binde kommercielle og politiske beslutninger sammen. At skære ind til sagens kerne og leverer budskaber kort og præcist ligger i dit DNA, ligesom grundighed og struktur er en naturlig arbejdsmetode.

Du er en dygtig ’relationsbygger’ med situationsfornemmelse, der trives med både transparens og synlighed, internt såvel som eksternt og gør dig i stand til at opbygge og vedligeholde netværk internationalt og i Danmark. Du arbejder med en høj grad af drive og selvstændighed og formår med dine ledelsesegenskaber at få både medarbejdere og kolleger til at arbejde mod et fælles mål.

Kontakt og ansøgning
Rekrutteringsprocessen varetages af Amrop. Ansøgning med relevante bilag sendes til [email protected] senest den 7. august 2017. Skriv venligst ”Finans Danmark” i emnefeltet. Alle henvendelser behandles fortroligt, og yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Frank Halborg eller Julie Westergaard på telefon 33 14 01 55.

Finans Danmark er den samlende interesseorganisation for banker og realkreditsektoren i Danmark. Vi arbejder for holdbar vækst i hele Danmark, og for vækst i en sektor, der beskæftiger ca. 40.000 medarbejdere med afgørende betydning for Danmarks vækstpotentiale.

Vi lægger stor vægt på, at vores medarbejdere trives, udvikles og udfordres. Vi kan derfor uden at blinke love engagerede og gode kolleger i et godt fagligt og socialt miljø, hvor alle løfter spændende og udfordrende opgaver, der spiller en afgørende rolle for den finansielle sektor.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

temp-bookmark

Finans Danmark er interesseorganisationen for banker og realkredit i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser og danske filialer af udenlandske banker.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde